Jó Bort Mindenkor

A Cega Pincészet bemutatkozása

Cégünk 2012-ben határozta el, hogy korábbi tevékenységei mellé borászattal is foglalkozni fog. A bor előállításához döntően saját termőterületeinken termelt terméskorlátozott szőlőt használunk fel. Termőterületeink a villányi borvidékhez tartoznak, Siklóson és Harkányban vannak. Boraink saját borfeldolgozónkban, hagyományos kézműves módon készülnek.

Idén még további három hektárt fogunk telepíteni chardonnay, hárslevelű ,merlot és cabernet franc fajtákból. A borokat a cég telephelyén készítjük nagy odafigyeléssel gondossággal.

Fehérboraink és rozé borunk reduktív technológiával készülnek, a prémium kategóriás vörös boraink pedig 12-18 hónapos fahordós érlelés után kerülnek palackozásra. A szakmai irányítást Szarka Tibor végzi nagy szaktudással és gondossággal.

2015

Cega Pincészet

Villányi Tramini Gold

A Tramini könnyű, friss, aromás fehérbort adó szőlőfajta, mely korábban szintén igen elterjedt volt a borvidékünkön. Bora aranysárga, rózsa illatú, kissé muskotályos, fűszer, gyümölcs, néha fahéj és mézízű. A száraztól az édesig sokféle bor készíthető belőle. Pincészetünk 2019. évi Tramini borát fiatal, hozamkorlátozott ültetvényből, reduktív technológiával készítettük a frissesség és a fajtajelleges aromaanyagok megőrzése érdekében.

Kérdezzen kollégánktól:
Szarka Tibor +36 30 216 4561

villanyiborvidek.hu